фoto: pexels.com115 000 дупи да жиеят в пустинята? Да, възможно е.  Това

...
фoto: pexels.com115 000 дупи да жиеят в пустинята? Да, възможно е.  Това
Коментари Харесай

В пустинята строят град за 115 000 жители

фoto: pexels.com

115 000 дупи да жиеят в пустинята? Да, допустимо е. 

  Това е част от обсега на „ Ciudad Bicentenario “, план, който се възнамерява да бъде създаден в необитаем регион северно от Лима, оповестява Би Би Си.

Както беше обявено от държавното управление на Перу през септември, се чака, че 3 милиарда щатски $ ще бъдат вложени в самодейността, измежду обществени и частни фондове и от организации за съдействие.

„ Модерният Мачу Пикчу “ в Перу и още 5 произведения на двамата носители на премията Pritzker 2020, Нобеловата премия за архитектура
Перу ще отпразнува 200 години от оповестяването на независимостта си и този план е един от главните, които държавното управление на президента Мартин Вискара разгласи, макар обстоятелството, че се чака строителството на града да завърши години по-късно.

Проектът

„ Ciudad Bicentenario “ ще бъде четири пъти по-голям от квартал Лос Оливос, един от най-известните в Лима.

Той ще бъде в регион, наименуван Анкон, който с изключение на близостта си до перуанската столица е покрай пристанище, което може да деконцентрира интензивния трафик, който се случва в Каяо.

И Министерството на околната среда на тази страна показва, че градът ще бъде пионерски модел на здравословно териториално ръководство в страната.
„ Град, който включва продуктивна и логистична динамичност по резистентен модел, който е съответен пред провокациите на климатичните промени “, споделя Кирла Ечегарай. И прибавя, че този проект за градоустройство ще се откри в последното пространство на обществена благосъстоятелност, което остава за Лима.
Беспорядъкът в строителството на перуанската столица в продължение на няколко години е един от проблемите на този град и неговите поданици.

Трудности

Този упорит план обаче не е освободен от въпроси и терзания по отношение на развиването му.

По този метод политическият анализатор и специалист по обществено ръководство Карен Лопес Тейо го показва пред Би Би Си Мундо, като изброява вероятни компликации, свързани с ръководството на икономическите запаси, връзката сред разнообразни институции, а също и политическите времена, като се има поради, че президентът Вискара има по-малко от година на мандата.

„ Изискват се огромни старания за многосекторна и многостепенна съгласуваност, които също би трябвало да бъдат поддържани с течение на времето и от повече от едно държавно управление “, споделя анализаторът, който е президент на гражданското съдружие Propuesta País.

Лопес Тейо прибавя, че най-малко седем министерства и разнообразни равнища на локалните държавни управления ще би трябвало да работят в тясно съдействие, с цел да може проектът да бъде сполучлив.

Това допуска, че би трябвало да има централни държавни органи за непрекъснато наблюдаване на напредъка на плана.

" За да може да му се даде механически, бюджетен и политически приоритет. В противоположен случай напъните, които се предизвикват в това държавно управление, ще бъдат затворени в неналичието на осъществяване, липса на бюджет и доста корупция и неефективност, " споделя той.

Различните проучвания на публичното мнение слагат неприятното ръководство на обществените запаси като главен проблем в Перу.

Въпреки следените компликации, Лопес Тейо счита, че самодейността „ Ciudad Bicentenario “ е навременна, новаторска и предизвикателна.

Различните страни избраха да построят нови градове в покрайнините или в метрополисите на най-големите си градове, с цел да решат проблемите си с жилищата или урбанизацията.

Правителството на Перу обаче акцентира, че неговият план има разлика с създадените, да вземем за пример в Близкия изток, защото няма да бъде инвазивен с ландшафта или с наличните екосистеми.

И заради тази причина беше несъмнено, че хълмовете, прилежащи към земята, където ще бъде издигнат бъдещият град, няма да се развиват.
Лима е една от латиноамериканските столици, която основава проблеми с противозаконните селища, неналичието на достъп до съществени услуги в отдалечени квартали и непланирано разширение.

Ръстът на популацията на този град и близките му региони е непрекъснат проблем от 60-те години на предишния век и е обвързван с вътрешната миграция от други райони на страната.

Затова градският проектант Алдо Фачо Деде уточни, че „ Ciudad Bicentenario “ е освен това от създаване на повече пътища и създаване на инфраструктура.
„ Този план е цялостна опция за подсилване и реализиране на модела за градоустройство, който се е опитал да приложи в страната “, сподели специалистът в скорошен виртуален конгрес.

Източник: БГНЕС

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР